Wine specialist Basic

kurz je úvodem do světa vína. Je určen všem, kteří chtějí pochopit základní rozdíly  mezi víny, jejich rozdělení podle mnoha faktorů (způsob zpracování, cukernatost, apelace). 

Účastníci se dozví jak se víno zpracovává, základní rozdíly mezi způsoby zrání vína a rozdíly mezi jednotlivými víny (šumivá, bílá, růžová, červená). Součástí kurzu je i praktická část s degustací, kde se účastníci kurzu dozví, jak se víno správně ochutnává, jaké základní vjemy se v něm sledují, jak správně víno servírovat, jakou ideální teplotu by měla vína mít a mnoho dalších informací potřebných pro to, aby se člověk neztratil ve vinařském světě.

Délka trvání : 4,5 hodiny

V ceně je zahrnuta ochutnávka vín z různých koutů světa (10 vzorků), malé občerstvení a studijní materiály.

Cena 1500 Kč/osoba

 

Wine specialist - kurzy s diplomem

Wine specialist I.

kurz je určen všem lidem, různých věkových kategorií, kteří se chtějí dozvědět více o vínech. Chtějí porozumět vínu, dozvědět se informace jak se víno zpracovává, základní rozdíly mezi způsoby zrání vína, jak se vyrábí sekty, proč víno chutná tak jak chutná, proč víno z různých zemí chutná odlišně. Součástí kurzu je i praktická část s degustací, kde se účastníci kurzu dozví jak se víno ochutnává, jaké základní vjemy se sledují, ideální teplota servírování podle druhu vína, nejvhodnější gastronomická spojení. 

Osnova kurzu:

  1. základní dělení vín (dle barvy, zpracování, cukru a apelace)
  2. zpracování + zrání vína
  3. charakteristika nejznámějších odrůd a jejich ochutnávka
  4. jak správně degustovat víno
  5. gastronomické spojení

Kurz je rozdělen do dvou dnů, vždy po 4-5 hodinách.

Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu *.

V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 12 vzorků) a malé občerstvení.

Cena 2600 Kč/osoba

 

Wine specialist II.

kurz navazuje na Wine specialist I. Účastníci si zde prohloubí znalosti o zrání a zpracování vína. Dozví se o historii vína, nejznámějších vinařských regionech světa, jako je Bordeaux, Mosela, Piemonte, Toskánsko, Mendoza (Argentina), ale i Morava.

Osnova kurzu:

  1. historie vína
  2. rozšířené znalosti - zpracování a zrání vína
  3. moravské bílé odrůdy, ochutnávka
  4. růžová vína, zpracování, ochutnávka
  5. dezertní vína, znalost výroby, nejznámější dezertní vína, ochutnávka 
  6. odrůda Ryzling Rýnský, nejvyhlášenější oblast Mosela, ochutnávka moselkých Ryzlingů
  7. Piemonte, oblast, odrůdy, ochutnávka
  8. Toskánsko, oblast, odrůdy, ochutnávka
  9. Argentina a její Malbech
  10. Bordeaux - terroir, charakteristika, ochutnávka
  11. tvary skla a jejich vliv na víno
  12. vady vína 

Kurz je rozdělen do dvou dnů, vždy po 4-5 hodinách.

Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu *.

V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 12 vzorků) a malé občerstvení.

Cena 2600 Kč/osoba

 

Wine specialist Expert

kurz navazuje na předchozí dva kurzy. Účastníci si prohloubí a rozšíří znalost odrůd a vinařských oblastí. Výuka bude zaměřena na umění degustace a sensorického hodnocení vín.

Osnova kurzu:

  1. výroba vína, shrnutí, vinařské pojmy
  2. sekty - výroba, nejznámější oblasti a ochutnávka Champagne, Cava, Prosecco, Morava
  3. Čechy a Morava, oblasti, odrůdy a jejich ochutnávka
  4. Supertoskánská vína - pojem, ochutnávka
  5. Abruzzo - Montepulciano d'Abruzzo, charakteristika, ochutnávka 
  6. Španělsko - Rioja a její vína, ochutnávka
  7. sensorické hodnocení vín
  8. ochutnávka z černých sommelierských skleniček (4 vína)

Kurz je rozdělen do dvou dnů, vždy po 4-5 hodinách.

Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu *.

V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 20 vzorků) a malé občerstvení.

Cena 2900 Kč/osoba

Berte prosím na vědomí, že rezervace do kurzů jsou závazné. S ohledem na ostatní účastníky a zdárný průběh kurzů nahlašte vaši neúčast v případě nemoci či jiných vážných okolností nejpozději 48 hodin před zahájením vybraného kurzu. Při pozdějším sdělení vaší neúčasti není možné kurzovné nahradit.

Podmínky konání kurzů:
Minimální počet pro otevření kurzu je 10 osob
Maximální počet účastníků v kurzu 20 osob

 

* Diplom obdrží každý účastník kurzu, který absolvuje všechny vyučovací hodiny a úspěšně složí závěrečný písemný test.