Barrique (česky nazývaný "barik") je dubový sud o obsahu 225 l, který se používá k vyzrávání vín. Nejznámější jsou z amerického nebo francouzského dubu, ale setkat se můžeme i se Slavonskými či Kavkazskými. Sudy mohou být nevypalované i vypalované, nejčasteji se používají středně vypálené sudy, které vínům propůjčují specifický charakter jak v chuti, tak i vůni. Je však nutné říci, že ne každé víno je vhodné pro zrání v barrigue, pouze "velká" vína získají školením v těchto sudech, neboť v opačném případě se může stát, že je zcela potlačen charakter vína a převládají pouze dřevité tóny. Je na vinaři, aby rozhodl, jaký typ sudu pro jednotlivá vína použije. Na výběr má různé velikosti - sudy o objemu 500 l se nazývají Tonneaux, dále se pak používají sudy až do objemu 30 hl. Vína, která zrají ve větších sudech jsou obohacována o jiné aromatické látky než v barrique a mají jiný průběh zrání.